Përbërësit:
Përgatitja:
1.Ngrohni furrën paraprakisht në 180°C. Ndërkohë merrni një tavë xhami mesatare, lyejeni me gjalpin dhe lereni mënjanë.
2.Në një tas të madh, trazoni së bashku, vezët, qumështin, lëngun e portokallit, lëkurën e portokallit, sheqerin, kanellën dhe vaniljen.
3.Shtoni copat e bukës dhe trazojini mirë deri sa të gjitha të kenë thithur lëngun.
4.Hidhni të gjithë masën e tasit, bashkë me lëngjet që mund të kenë mbetur, tek tava dhe përhapeni që të marrë formë të njëtrajtshme.
5.Futeni në furrë dhe piqeni rreth 30-40 minuta, ose deri sa të shikoni që është pjekur dhe pjesa e sipërme të fillojë të bëhet krokante.
6.Pasi ta hiqni tostin Francez nga furra vendisni sipër segmentet e portokalleve, mjaltin dhe sheqerin.
7.Shërbejeni menjëherë të ngrohtë.