Perberesit:
55 gr Gjalp
2 Qepe, te Prera Holle
2 Selino, te Prera
25 gr Miell
1.2 litra Leng Pule
450 gr Pule e Zier, e Prere ne Copa te Vogla
Nje Luge te Madhe Majdanoz, i Prere Holle
Kripe dhe Piper te Zi
Pergatitja:
1) Shkrijm gjalpin ne nje tigan te madhe ne nje temperature mesatare dhe skuqim qepen, selinon dhe karrotat deri sa te zbuten.
2) Shtojm miellin dhe e skuqim per 2 minuta. Shtojm lengun e pules dhe i japim nje vale, duke e perzier vazhdimisht. I hedhim kripe dhe piper, dhe me pas i ulim temperaturen dhe e lem te ziej per 10 minuta, deri sa perimet te zbuten.
3) Shtojm dhe pulen e prere ne copa te vogla dhe e ziejm deri sa te ngohet. Rregullojm shijen duke i hedhur kripe dhe piper duke i shtuar majdanozin dhe e sherbejm.
Lek 1,400.00