Perberesit:
2 Luge te Medha Vaj Ulliri
1 Qepe e Madhe, e Prere
4 Thelpinj Hudher, te Prere Holle
2 Selino, te Prera
1 Karrote te Madhe, e Prere
150 gr Bizele, te Prera ne Gjysem
1 Luge e Madhe Rigon i Thare
1 Luge e Madhe Borzilok i Thare
Kripe dhe Piper
1 Kuti me Domate te Prera
6 gota me Leng Pule
50 gr me Fausle te Medha, te Ziera
1 Filxhan Makarona te Vogla
50 gr Djathe Parmesan, i Grire
2 Luge te Medha Borzilok i Fresket, i Prere
Pergatitja:
1) Ngrohim vajin ne nje tigan te madhe ne nje temperature te mesme. Shtojm qepet dhe i skuqim deri sa te behen transparente per 4 minuta. Shtojm hudher dhe e skuqim per 30 sekonda. Shtojm selinon dhe karrotat dhe i skuqim deri sa te zbuten, rreth 5 minuta. Perziejm dhe bizelet, rigonin, borzilokun, 3/4 luge e madhe me kripe dhe piper dhe e skuqim per 3 minuta me shume.
2) Shtojm kutin me domate te prera dhe lengun e pules dhe i japim nje vale. E ulim temperaturen te e mesme dhe e lem te ziej per 10 minuta. Shtojm fasulet dhe makaronat dhe i perziejm, e gatuajm deri sa perimet dhe makaronat te ziejn, rreth 10 minuta. I shtojm kripen. E ndajm ne pjata dhe i hedhim parmesan dhe borzilok te fresket.
Lek 80.00
Lek 1,400.00