Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supe me Kale

PËRBËRËSIT

  • 1 Lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 Qepe e grire
  • 4 Hudher (të grimcuara)
  • 1 Llulelakër
  • 3 deri në 4 gota Kale të grirë
  • 1\2 Filxhan caj qumësht
  • 10 gota (2,5 L) të supë me perime te fruluara (karrote,patate,brokoli) ne sasi te vogla.

Përgatitja:

 

  1. Zieni në fillim perimet karrotat, patatet, dhe brokoli deri sa të jenë gati për tu fruluar.
  2. Në një tenxhere të madhe shtoni vajin e ullirit dhe qepët e grira dhe lereni për 5 deri në 7 minuta derisa qepa të bëhet i tejdukshëm. Shto hudhër dhe perziejini derisa hudhra të bëhet aromatike.
  3. Shto lulelakër, kale dhe supën me perime në tenxhere dhe perzjeni te gjithe perberesit dhe e lejmë të ziejë për 10 deri 15 minuta derisa lulelakër dhe kale të jenë zbutur.
  4. Supë përzierje me një blender qetë mbasi e kemi fruluar e lejmë të ziejë dhe për 10 min të tjera.
  5. Shërbyer supë të nxehtë me piper të freskët dhe arra të thermuara