Përbërësit:
- 10 gota domate të verdha të copëtuara
- 1/2 luge gjelle koncentrat perimesh
- 3/4 gota borzilok (më shumë për të zbukuruar)
- Vaj ulliri
- 1 thelp hudhër te grirë
- 1/2 lugë çaji kripë
- Piper
Përgatitja:
- Ngroheni furrën në 250 gradë.
- Pritini domate ne pjese te vogla.
- Shtrini domatet në një fletë të madhe të pjekjes dhe hidhni në vaj ulliri. Hidhini pak kriper dhe piper dhe lereni ne furre derisa te zbuten 20-25 minuta.
- Transferoni domate (së bashku me çdo lëngun ne tepsi) në një tenxhere të mesme.Shtoni hudhren dhe koncentratin e perimeve. Lereni për 5 minuta mbi mgrohje te mesme. Shto borzilokun dhe kripë.
- Përdorni një blender per ta bere supen te njetrajteshme shtoni kripë shtesë për shije.
Shënim: Nëse gjatë kohës së gatimit të supës e shikoni që supa është shumë e trashë shtoni gjysëm gote ujë.