Përbërësit:
Përgatitja:
1.Lajini, prisni dhe përgatisni të gjitha perimet.
2.Në një tenxhere të madhe, vendoseni në sobë me temperaturë mesatare, hidhni vaj ulliri dhe pasi të nxehet, shtoni prasin, qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten dhe të marrin ngjyrë transparente.
3.Shtoni brokolin, kungullin dhe lulelakrën, dhe trazojini për disa minuta.
4.Shtoni përbërësit e mbetur, lëngun, kripën dhe erëzat e thata, dhe lerini të ziejnë. Më pas ulni temperaturën në të ulët dhe lerini dhe për 10-15 minuta të tjera, ose deri sa perimet të jenë zbutur.
5.Pasi të jenë gatuar, kalojeni supën në një blender, mund ta ndani në dy pjesë, dhe krijoni një masë pureje konsistente, ose mund të lini pak formën e perimeve.
6.Sipër mund t'i shtoni sipas shijes personale çdo lloj erëze të freskët apo të thatë dhe shërbejeni menjëherë. Në rast se mund të jetë ftohur, mund ta ngrohni për pak minuta përsëri në sobë.
Lek 700.00