Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Supa me Brokoli dhe Fasule të Bardha

Përbërësit (4 persona):

  • 1 kokë brokoli (rreth 500gr), e prerë në lule të vogla, ndërsa kërcellët e prerë hollë
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë e bardhë, e prerë hollë
  • 2 thelpinj hudhër, të prera hollë
  • 400gr fasule të bardha të ziera paraprakisht, lëngu i hequr dhe të thara
  • 2 ½ filxhanë me lëng perimesh ose ujë
  • Kripë dhe piper për shije
  • 1 lugë gjelle me stika pishe
  • Kaçkavall i grirë për garniturë sipër

Përgatitja:

  1. Vendosini për t’i zjerrë lulët e brokolit dhe kërcellët derisa të zbuten, rreth 3 minuta. Më pas lerini mënjanë të freskohen. Ndërkohë ruani ½ filxhan me lule brokoli për garniturë.
  2. Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere në temperaturë mesatare.
  3. Shtoni qepën dhe hudhrat deri sa të bëhen të tejdukshme, rreth 6 minuta.
  4. Shtoni fasulet dhe lëngun e perimeve (ose ujin) dhe lerini të ziejnë.
  5. Hiqini nga soba dhe shtoni brokolin; filloni ta kaloni në blender me porcione deri sa të formohet një masë pureje.
  6. Hidhini kripë dhe piper. Ndërsa për garniturë shtojini lulet e lëna mënjanë, stikat e pishës dhe kaçkavallin e grirë.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE