Përbërësit për sallatën:
Përbërësit për peston me borzilok:
Përgatitja:
1.Si fillim përgatitim peston e borzilokut. Në një blender hedhim borzilokun (pasi ta kemi pastruar), vajin e ullirit, lëngun e limonit, uthullën, hudhrën, një lugë çaji kripë dhe piperin pikant. I trazojmë mirë deri sa të formohet një masë konsistente. Provojeni për të arritur shijen e dëshiruar duke e balancuar me kripë apo erëza të tjera.
2.Më pas, ngrohni paraprakisht furrën në 200°C. Panxharët e prerë marinojini me vaj ulliri, kripë dhe piper dhe më pas shtrojini në një tavë me letër kuzhine. Futini pasi të jetë ngrohur furra dhe lerini të piqen rreth 25-30 minuta, ose deri sa panxharët të jenë zbutur dhe të kenë marrë ngjyrën e duhur të pjekjes.
3.Ndërkohë vendosni një tenxhere me ujë me kripë për të zierë. Hidhni më pas fusillit deri sa të jenë al dente. Pasi të jenë zierë, kalojini në një tas ku dhe do i servirni.
4.Ndërkohë që janë akoma të nxehta, hidhni djathin e dhisë dhe disa lugë nga pesto e borzilokut. Trazojini mirë të gjitha. Shtoni kungullin e prerë paraprakisht, stikat e pishës dhe baby spinaqin dhe trazojini përsëri për t’u bashkuar të gjithë përbërësit.
5.Në fund hidhni sipër panxharin e pjekur dhe avokadon. Pjesën e mbetur të pestos mund ta servirni për ta shtuar sipas dëshirës nga secili pjesëtar i familjes.
Lek 400.00
i lare dhe i pastruar
Lek 700.00