– 1 qepë e kuqe mesatare, e qëruar dhe e prerë në 8 copa të barabarta
– 4 ose 5 karota, të prera në copa të vogla
– 2 thelpinj hudhra, të qëruara
– 2 gjethe dafine
– 2 degëza rozmarine
– 1 rosë e plotë (rreth 2kg)
– 1 mandarine
– Kripë dhe piper për shije
*Mos e hidhni yndyrën që mbetet tek tava – yndyra e rosës është e shëndetshme. Atë lereni të ftohet pak dhe pasi ta vendosni në një kavanoz të pastër mund ta ruani në frigorifer duke e përdorur në rast se do skuqni apo piqni perime të ndryshme, apo për çdo gjë që dëshironi.
*Perimet mund të hidhen pasi qëllmi kryesor në këtë recetë është që të japin shije dhe të mos ketë kontakt të drejtpërdrejtë midis tavës dhe rosës. Por në rast se nuk keni problem konsumin e perimeve të zbutura atëherë mund t’i kaloni në një tigan me pak nga yndyra e rosës dhe ti skuqni sa të fillojnë të marrin ngjyrë.
*Koha e gatimit duhet të jetë rreth 30 minuta për gjysëm kile, kështu që duhet përshtatur në varësi të peshës së rosës në rast se është më pak ose më shumë.
Lek 70.00