Përbërësit :
Përgatitja:
Lani degët e finokut dhe vendosini të ziejnë për 20 minuta në ujë të nxehtë.
Hiqni nga uji finokun duke lenë gjysëm gote ujë në tenxhere nga lëngu që zieu finoku, me një blinder grini finokun në ujë shtoni dhe një lugë vaj ulliri, mbani me vete ujin që zieu finoku per ta perdorur përsëri më vonë.
Shtoni në tenxheren ku është finoku,djathë kackavall, hudhrën,koperin, kripë, piper dhe përziejeni për 2 minuta derisa të marrë formë pureje.
Në një tenxhere tjetër të nxehur me vaj hidhni orizin dhe skuqeni për 2 minuta dhe hidhni koncentratin e perimeve dhe ujin e ngelur nga finoku.
Lereni të ziejë derisa të zbutet orizi dhe hidhni salcën e finokut përgatitur pak më parë.
Përziejeni mirë që të bëhet e gjitha e njëtrajteshme dhe shërbejeni me djathë kackavall të grirë nga sipër.
Lek 560.00
300 gr
Djathi mund te jete nga 200gr deri ne 400gr.