Recel Kajsie
Përbërësit:
- 8 gota kajsi të freskëta te grira
- 1/4 filxhan lëng limoni
- 6 gota sheqer të bardhë
Përgatitja:
- Miksojme kajsite dhe lëngun e limonit në një tenxhere të madhe
- Shtoni sheqer dhe trazoheni ngadalë derisa sheqeri te shpërbëhet. Trazojeni rreth 25 minuta derisa te filloje te mpikset dhe te kete filluar te shkumezoje.
- Hiqeni nga nxehtesia dhe lereni te qetesohet.
- Ndërkohë, përgatitini kavanoza, kapakët duke pastruar dhe sterilizuar lëreni kapakun në ujë të nxituar derisa të jeni gati për të mbyllur kavanoza.
- Mbushni kavanozet duhe lene 1 cm bosh nga kapaku.Me nje fike te holle hiqni flluskat e krijuara nga ajri.
- Vendosini ne nje tenxhere me uje te valuar ne anen e kapakur dhe lereni te zjejne per 15 minuta ne menyre qe te izolohet plotesisht nga ajri.
- Lereni te ftohen dhe konsumohini kur te deshironi.