Qofte me Hithra
Përbërësit:
- 400 gr Patate
- 300 gr Hithra
- 3 Vezë
- 100 gr Mjell
- 60 gr Djathë kackavall
- Arra muskat
- Kripe dhe piper
- Vaj Ulliri
Përgatitja:
- Lani hithrat dhe i zjeni në ujë me kripë për 10 minuta, mbasi mbaron zjerja hithrat kullohen nga uji dhe priten në copa të vogla.
- Në një ene tjetër zjeni patatet, pasi kanë mbaruar patatet shtypini deri sa të marrin formë pureje dhe bashkoni patatet me hithrat.
- Në tasin ku po perzjeni patatet dhe hithrat hidhni dhe dy vezë dhe përzieni të gjitha bashkë.
- Gjatë përzierjes hidhni dhe kripën, piperin, arren muskat dhe djathin kackavall.
- Tani mund ti bëni në formë të rrumbullakët dhe ti vendosni në tepsi duke i lyer me miell dhe vaj nga sipër.
- Lërini per 10 minuta në temperature 180C