Përbërësit e pjatës:
Përbërësit për peston:
Përgatitja:
1.Përgatisni fillimisht peston, duke hedhur të gjithë përbërësit në blender. Proçeduren vazhdojeni deri sa të formojnë masën konsistente dhe të njohur të pestos.
2.Ndërkohë vendosni furrën të ngrohet në 150°C.
3.Pastroni dhe ndani përgjysëm domatinat. Më pas me një spatul lyejini me vaj ulliri, hidhjuni kripë, piper dhe vendosini në një tavë të cekët me pjesën e brendshme sipër.
4.Futini të piqen rreth 90 minuta, ose deri sa të shikoni që kanë filluar të rrudhen dhe marrin ngjyrën e pjekjes.
5.Merrni kungujt dhe mundohuni t’i prsni sa më hollë të jetë e mundur me thikë në mënyrë gjatësore. Ndaloni prerjen në momentin qe do arrini qëndrën dhe farat. (Sipas mundësive mund të përdorni dhe thikën që përdorni për prerjen e lëkurëve të produkteve të tjera si patatet.)
6.Pasi t’i kaloni në një enë të madhe, hidhni edhe 4-5 lugë pesto, ose në sasinë që ju vet dëshironi, dhe trazojini mirë.
7.Pasi t’i keni servirur nëpër pjatat përkatëse, hidhni sipër domatinat e pjekura, stikat e pishës dhe shërbejini.
Lek 1,500.00
300 gr
Djathi mund te jete 200gr deri ne 400gr.