Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Pasta-Kungull me Pesto Rukole

Përbërësit e pjatës:

  • 8 ose 10 kunguj mesatarë/të vegjël
  • Rreth 450 gr domatina
  • Vaj ulliri
  • 5 lugë gjelle pesto rukole
  • 4 lugë gjelle stika pishe
  • Kripë dhe piper

Përbërësit për peston:

  • 30 gr rukola
  • 3 thelpinj hudhra, të prera hollë
  • ½ filxhan me kaçkavall të grirë
  • ¼ filxhan me stika pishe
  • ¼ filxhan me vaj ulliri
  • ½ lugë çaji kripë

Përgatitja:

1.Përgatisni fillimisht peston, duke hedhur të gjithë përbërësit në blender. Proçeduren vazhdojeni deri sa të formojnë masën konsistente dhe të njohur të pestos.

2.Ndërkohë vendosni furrën të ngrohet në 150°C.

3.Pastroni dhe ndani përgjysëm domatinat. Më pas me një spatul lyejini me vaj ulliri, hidhjuni kripë, piper dhe vendosini në një tavë të cekët me pjesën e brendshme sipër.

4.Futini të piqen rreth 90 minuta, ose deri sa të shikoni që kanë filluar të rrudhen dhe marrin ngjyrën e pjekjes.

5.Merrni kungujt dhe mundohuni t’i prsni sa më hollë të jetë e mundur me thikë në mënyrë gjatësore. Ndaloni prerjen në momentin qe do arrini qëndrën dhe farat. (Sipas mundësive mund të përdorni dhe thikën që përdorni për prerjen e lëkurëve të produkteve të tjera si patatet.)

6.Pasi t’i kaloni në një enë të madhe, hidhni edhe 4-5 lugë pesto, ose në sasinë që ju vet dëshironi, dhe trazojini mirë.

7.Pasi t’i keni servirur nëpër pjatat përkatëse, hidhni sipër domatinat e pjekura, stikat e pishës dhe shërbejini.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE