Përbëresit:
Përgatitja:
1. Paraprakisht pergatisim furrën 180°C dhe vendosim format e kekut të lyera me gjalp.
2. Në nje tas të madh kombinojme mjellin, kanellën, sodën e bukës, kripën dhe vaniljen.
3. Në një tas tjetër përziejmë me një mikser qumështin, mjaltin, spinaqin, gjalpin dhe vezën i bluajmë të gjitha deri sa të perfitojme nje masë të njëtrajtëshme.
4. Bashkojmë të dyja përzierjet në një enë të vetme duke i trazuar mirë me njëra tjetrën deri sa të kemi një masë të njëtrajtëshme të ingredientëve të thatë me atë të lengëshme.
5. Nxjerrim format nga furra dhe i lyejmë përseri me pak gjalpë dhe miell për të evituar ngjitjen.
6. Hedhim brumin në format dhe presim 20 minuta deri sa të perfundojë pjekja e kekut.
7. E lejmë në formë deri sa të ftohet dhe më pas është gati për tu sherbyer.