Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Kungull me lule të mbushura

Përbëresit:

  • 135 g (¾ filxhan) oriz
  • 2 domate, copëtuar imët
  • 1 qepë, e grire
  • 1 thelp hudhër e grire imet
  • 3 luge gjelle mente te thate
  • ½ tufe majdanoz i copëtuar imët
  • 1 limon te shtrydhur
  • 1 nje luge vaj ulliri
  • 16 lule të mëdha kungull i njoma
  • 500 ml (2 gota) leng pule

Përgatitja:                         

  1. Shtoni kripë dhe piper, vendosini ne nje tigan te nxhehte me vaj ulliri sa te skuqen pak . Hapni me kujdes çdo lule të kungullit dhe mbushni çdo lule me përzierje me 2 luge gjelle nga perzierja e perfituar.Mblidhni lulet së bashku dhe ktheni butësisht gjethet e lules per poshte.
  2. Ne nje tigan te madh vendosni me kujdes te gjithe kungujt dhe lulet dhe hidhni lengun e pules dhe lengun e limonit duke siguruar qe te gjitha lulet jane te zhytura ne leng mbyllni tiganin me nje kapak dhe lereni te ziejne per 15 min derisa dhe orizi te jete zbutur.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE