Përbërësit:
Përgatitja:
1.Ngrohni paraprakisht furrën në 200°C. Merrni një tavë mesatare dhe lyejeni lehtësisht me gjalpë dhe shtrojeni me letër kuzhine.
2.Në një enë të madhe, përzieni tërshërën, miellin, sodën, kanellën dhe kripën dhe lereni mënjanë.
3.Bashkoni në një enë tjetër sheqerin kaf, vezët dhe vaniljen dhe trazojini deri sa të krijohet një masë konsistente.
4.Me ngadalë shtoni gjalpin e shkrirë mbi përzierjen e sheqerit dhe trazojini vazhdimisht.
5.Shtoni bananet tek përbërësit e lënë mënjanë dhe trazojini mirë që të bashkohen të gjitha. Më pas të dyja masat e përgatitura bashkojini duke marrë një përzierje relativisht të trashë.
6.Shtroni masën tek tava dhe futeni në furrë duke e pjekur deri sa keku të marrë ngjyrën e artë në kafe, rreth 30-40 minuta. Pasi ta hiqni nga furra lereni të ftohet plotësisht.