Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Kek me Cokollate

Perberesit :

  • Gjalp 
  • 3/4 Filxhan me Miell
  • 1 Filxhan Kakao Puder
  • 1 Luge e Madhe Kripe
  • 3 Veze te Medha
  • 1.5 Filxhan Sheqer plus 3 Luge Pluhur
  • 1/2 Luge e Madhe Ekstrakt Vanilje
  • 24 Luge te Medha me  Gjalp te Shkrire dhe Pak te Ngrohte.
  • 170 gr cokollate

Pergatitja:

1) Ngrohim soben ne 180°C. I lyejm me gjalp dhe me miell 12 kupa keku dhe i ruajm me nje ane. Ne nje tas shtojm miellin, kakaon pluhur dhe kripen dhe i ruajm. Ne nje mikser, rrahim vezet dhe sheqerin ne nje shpejtesi mesatare per 3 minuta. I shtojm vaniljen. Ne nje shpejtesi te ulet shtojm 1/3 e gjalpit te ngrire dhe gjalpin e shkrike me miellin qe na teproi. Shtojm dhe cokollaten dhe e bashkojm me masen tjeter.

2) I vendosim kupave te kekut nje leter pjekje. I mbushim kupat me masen e pergatitur. Secila kupe duhet te mbushet deri ne 2/3 plot. I vendosim ne furre per pjekje per rreth 20- 25 minuta. Kur siperfaqja te marri ngyre kafe, testojm nje kek me pirun i cili duhet te dale i paster. I heqim nga furra dhe i lem te ftohen. Keku eshte me mire te konsumohet diten kur gatuhet.

Per te sherbyer:

I hedhim sheqer pluhur kekut dhe shoqerojeni me akullore ne qofte se deshironi.