Ne 2 ore dorezojme ne te gjithe Tiranen :)

Byrek me Spinaq

Perberesit:

  •  1 kg spinaq 
  •  1/2 gotë çaji majdanoz i grirë 
  •  1/2 gotë çaji kopër e grirë 
  •  1 1/2 lugë çaji kripë 
  •  50-60 ml vaj ulliri 
  •  3 gota çaji qepë të grira 
  •  1/4 lugë çaji piper i zi 
  •  190- 200 g gjalp 
  •  250 g djathë feta i thërrmuar
  •  12 ose 14 fije petë të parapërgatitura

Pergatitja:

1) Lani mirë spinaqin. Hiqni bishtat e tij dhe lëreni të kullojë. Grijini gjethet me thikë.

2) Përzieni spinaqin, majdanozin, koprën, qepët e njoma dhe kripën në një tas. Lërini të qëndrojnë për 15 minuta dhe më pas shtrydheni gjithë masën që të kullojë lëngu që ka.

3) Nxehni vajin e ullirit në një tigan dhe kaurdisni qepët derisa të zbuten e të bëhen transparente. Shtoni masën e spinaqit dhe vazhdoni kaurdisjen edhe pak minuta në fund hidhni djathin feta dhe piperin e zi.

4) Vendosni 6 ose 7 fije petë në një tavë, të cilën e keni lyer më parë me gjalp. Shtoni masën me spinaq në formën e një shtrese dhe mbi të vendosni petat e tjera. Lyejeni petën e sipërme me gjalp të shkrirë dhe priteni në copa përpara se ta vendosni në furrë për pjekje në 170°C për 30-40 minuta derisa të marrë ngjyrë ari në sipërfaqe.

BLINI TE GJITHA PRODUKTET QE JU NEVOJITEN PER KETE RECETE